Svedbro Smide | Köpvillkor
0

Garanti

Svedbro Smide 20 ÅRS GARANTI

Alla kofotar från Svedbro Smide kommer med en utökad 20 årig garanti mot tillverkningsfel.

Varje kofot kontrolleras noggrant innan den säljs. Trots detta kan det finns avvikelser som inte är synliga eller som inte uppmärksammats innan kofoten lämnade fabriken.

För att dessa avvikelser inte ska påverka dig som kund så lämnar Svedbro Smide 20 års garanti mot fel och brister som är direkt kopplad till tillverkningsprocessen.

Garantiprocess:

  1. För att din kofot ska omfattas av den 20-åriga garantin så behöver du ett giltigt inköpskvitto från en auktoriserad återförsäljare. Inköpskvittot är ditt garantidokument.
  2. Om du har ett tillverkningsfel på din kofot så ska du vända dig till ditt inköpsställe, dvs den butik som står på ditt inköpskvitto. De kommer att hjälpa dig med resten av garantiprocessen.

Hantverk, normalt slitage och underhåll:

Den 20 åriga garantin gäller inte för normalt slitage, fel orsakade av felaktigt användande eller bristande underhåll.

Hantverk:

Kofoten är ett hantverk och varje kofot är unik. Eftersom våra kofotar är handsmidda kan de skilja sig i utseende. Det kan till exempel vara märken efter smidet eller viss variation i form och mått. Detta är något vi är stolta över. Denna naturliga variation är inte klassat som ett tillverkningsfel, utan ett signum på att din kofot är formad av en mänsklig hand.

Bristande underhåll och felaktigt användande:

Kofoten är tillverkad av stål vilket gör att den är känslig mot fukt och kan rosta vid felaktig förvaring. Var därför noga med att alltid torka av din kofot efter användning och förvara den torrt.

Din kofot är konstruerad för att med handkraft, bryta rakt och med hela anläggningsytan mot brytobjektet. Användning vid sneda bryt där endast delar av anläggningsytan använts och där stor kraft appliceras klassas som ej rekommenderat användande, och skador som uppkommer på grund av detta går ej under den 20 åriga utökade garantin.